Piesele Dianei te duc cu gândul la catedrale, orgi, turnuri, labirinturi sau orașe pierdute, lansându-ți imaginația liberă să interpreteze felul în care au ajuns la forma prezentată de artistă, dacă urmează să fie ridicate sau dacă sunt în procesul de prăbușire.
Inspirația i-a zâmbit Dianei Al-Hadid din multe locuri, precum mitologia greacă și cea arabă, arhitectura gotică sau pictura renascentistă. Fuziunea stilurilor și eliminarea surplusului a dat naștere unor forme noi, schimbate mai departe, radical și ireversibil prin râuri și torente de vopsea. Structurile rezultate devin spații colosale în timpul observației și al contemplării, în care privitorul se poate ușor rătăci.
Diana Al-Hadid folosește materiale neconvenționale, fragile în lucrările sale, precum gips, fibră de sticlă, lemn, polistiren, ceară și vopsea, iar tehnicile ei deschid noi dezbateri pe tema sensului și formei sculturii în general.
Iată esențele efemere ale Dianei Al-Hadid:
Sursă foto: http://afflante.com/30823-sculptures-with-ephemeral-materiality-diana-al-hadid/
Diana Al-Hadid este originară din Siria, iar acum locuiește în New York, are o diploma în Arte Frumoase și una Istoria Artei, de la Kent State University din Ohio și un master în Arte Frumoase – Sculptură, de la Virginia Commonwealth University.
Adăugat de Melcul Cotobelcul
la 24/06/2014
/ modificat la 26/01/2017
Publicat de: Revista Civilizatia
Titlu: Esențele efemere ale Dianei Al-Hadid
Subiect: Esențele efemere ale Dianei Al-Hadid
Descriere: Piesele Dianei te duc cu gândul la catedrale, orgi, turnuri, labirinturi sau orașe pierdute, lansându-ți imaginația liberă să interpreteze felul în care au ajuns la forma prezentată de artistă, dacă urmează să fie ridicate sau dacă sunt în procesul de prăbușire. Inspirația i-a zâmbit Dianei Al-Hadid din multe locuri, precum mitologia greacă și cea arabă, […]
Legătură: Esențele efemere ale Dianei Al-Hadid