Facebook Pinterest Instagram

Zuccotto pentru masa festivă de Crăciun

Zuccotto este un desert original din Florența și se servește rece. Zuccotto în italiana înseamnă „dovlecel” iar formă sa, se pare că te duce cu gândul la domul din Florența sau la chipiul Papei.

Ingrediente:

Pentru blat o să aveți nevoie de:

  • 5 ouă
  • 110 g zahăr
  • 50 g făină
  • 50 g amidon
  • 1 lingură coajă de lămâie rasă
  • 2-3 linguri lichior de portocale sau suc de portocale

Pentru umplutură:

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1 l frișcă nebătută
  • 50 g migdale sau nuci
  • 100 g alune măcinate
  • un pliculeț de zahar vanilat
  • 50 g ciocolată pentru decor sau pudră de cacao
Modalitate de preparare:

Se separă ouăle și se bat albușurile spumă. Se adaugă treptat, zahărul, în ploaie. Se încorporeaza pe rînd gălbenușurile. Separat se amestecă făina cu amidonul și coaja de lămâie apoi se adaugă albușului. Amesteca cu blândețe ca aluatul sa rămîna pufos.

Încingeți cuptorul și puneți tava la 175 de grade timp de 15 minute. Aveți grijă să înlăturați hârtia de copt după ce ați scos preparatul de la cuptor, folosind un prosop de bucătarie presărat cu zahăr.

Fierbeți la foc mic jumătate de litru de frișcă și 100 g de ciocolată amăruie taiată in bucăți. Amestecați din când in când. După puneți la răcit timp de 3 ore.

Blatul se taie în felii de tort și se așează pe fundul unui vas rotund de 2l, învelit cu folie de plastic. Însiropați-l cu sucul de portocale sau lichior. Apoi treceți la prăjirea bucăților de migdale sau a nucilor cu alune.

Tăiați în bucăți mici 100 g de ciocolată amăruie. Se bate spuma restul de frișcă cu zahărul vanilat apoi adăugați bucățile de ciocolată și migdalele cu alune. Frișca și spuma se bate cu ciocolata și se lasă la rece.

Ca parte finală așezați straturi alternative de cremă cu ciocolată și migdale in vasul rotund. Acoperiți prăjitura cu folie de plastic și băgați-o la congelator timp de 2- 3 ore în funcție de capacitatea frigiderului dumneavoastră. După puteți să îndepărtați folia de plastic și să răsturnați pe un platou prăjitura. Se topește în sosul de ciocolată presărând cacao pudră!

Pofta buna!

[photomosaic columns=”4″]

 

Sursa: BAKED BREE

 







Previous Post

Top 10 căutări Google în 2012

Next Post

Ciocolată caldă cremoasă cu mentă





Te-ar putea interesa și


More Story

Top 10 căutări Google în 2012

Google pune la dispoziția tuturor un top 10 al căutărilor efectuate în anul 2012. Se pare că Whitney Houston a fost...