Facebook Pinterest Instagram

Bine ați venit în Kyoto!

Kyoto supranumit și inima Japoniei, este un oraș cu o istorie bogată în spate. Dacă vrei să descoperi adevărata Japonie, atunci e musai să incluzi Kyoto în intinerariul tău. Te vor fascina ceremonia ceaiului, aranjamentele florare, kimono-urile și tinerele maiko.

Fostă capitală a Japonie între anii 794 și 1868, Kyoto rămâne celebru pentru meșteșugurile cu fire de mătase, bronz și porțelan.
Datorită faptului că în acest oraș impresionat se găsesc peste 2000 de temple, numeroase altare și grădini zen, Kyoto este un adevărat lăcaș al armoniei și al liniștii!

Iată câteva sfaturi dacă plănuiți o călătorie până în Kyoto:

Când e perioada cea mai bună de vizitat: Pe perioada Hanami-ului (privitul florilor) obicei tradițional japonez ce implică simplul privit al florilor sau picnicuri sub cireșii înfloriți. Hanami are loc începând cu sfârșitul lunii martie până la mijlocul lunii aprilie, început de mai. În iulie odată cu festivalul Gion Matsuri, unul dintre cele mai mari și cu tradiție evenimente din Japonia sau în noiembrie când copacii își scutură frunzele.

Unde să te cazezi: Hotel Granvia Kyoto și măcar o noapte la un motel tradițional din lemn, precum Ryokan Shimizu care are doar 12 camere.

Cum te poți deplasa: Cu trenul rapid Tokaido Shinkansen din Tokio până în Kyoto. Din Kyoto te poți baza cu încredere în rețeaua de transport în comun extrem de eficientă dar și pe taxiuri. Vizitează templele, altarele și muzeele cartierul Higashiyama pe jos.

Unde să mănânci: Există multe baruri și cafenele, machiyas (case tradiționale din lemn) restaurate. Merită să încerci Urume (bol de tăieței soba) la prânz. Păstrează-te însă pentru înghețata proaspătă cu kinako (faină de soia) Gion Kinana.

Ce să cumperi: Produse tradiționale specifice zonei Kyoto, materiale și kimono-uri din cartierul Nishijin. Furoshiki (material de împachetat), picturi pe lemn și ștampile japoneze, agrafe și piepteni sculptați manual din lemn. Și nu uita de produsele din ceramică Kiyomizu yaki.

Ce să citești înainte: Cartea lui Joseph Cambell, Sake & Satori: Jurnalele asiatice-Japonia (2002) oferă o imagine destul de clară asupra Japoniei aniilor 1950, bazată pe călătoriile făcute de autor. În carte regăsești și informații de bază despre cultura și istoria orașului Kyoto.

Știați că: În Japonia, nihonshu înseamnă alcool japonez (cunoscut oriunde în lume sub numele de sake), în timp ce cuvântul sake se referă la orice fel de alcool. Pentru promovarea îmbrăcămintei tradiționale japoneze, oficialii din Kyoto au decis ca cei ce poartă kimono-uri să aiba transportul public și accesul la majoritatea obiectivelor turistice gratuit.

[photomosaic]

Sursă foto: pinterest.com, googleimages







Previous Post

Nominalizări premiile Oscar 2013

Next Post

Tutoriale video despre machiaje nonconformiste





Te-ar putea interesa și


More Story

Nominalizări premiile Oscar 2013

Iar Oscar-ul merge la.....ei bine, asta ar însemna să dăm din casă... Nu ne rămâne decât să așteptăm până în ziua...