Ingrediente:
Piure de piersici albe, piure de zmeură, vin spumant.
Versiunea rapida: 1 parte de șnaps de piersici cu 3 parți șampanie demidulce în locul spumantului italienesc (Prosecco sau Asti).
Preparare:
Blenderul este unealta decisivă pentru această rețetă, care se servește în pahare înalte de șampanie, în care s-au pus câte 2 linguri de piure de piersici, câteva picături de piure de zmeură congelată și spumant pentru completare. Se mai pot adăuga 2-3 stafide și un vârf de linguriță de frișcă.
Povestea băuturii:
Cocktail, țara de orgine: Italia
Cocktailul – botezat în onoarea pictorului renascentist venețian Giovanni Bellini – a fost creat de Giuseppe Cipriani în 1943 la Harry’s Bar, localul venețian favorit al lui Hemingway și Orson Welles. Rețeta originală presupunea piure de piersici albe cu un pic de suc de zmeură sau de cireșe, cât să dea o nuanță de roz combinației.
Fotografie: DAILY MAIL
Sursa: BUCATARESCU
Adăugat de Georgiana Postelnicu
la 31/12/2012
/ modificat la 13/10/2015
Publicat de: Revista Civilizatia
Titlu: Cocktail afrodisiac
Subiect: Cocktail afrodisiac
Descriere: Ingrediente: Piure de piersici albe, piure de zmeură, vin spumant. Versiunea rapida: 1 parte de șnaps de piersici cu 3 parți șampanie demidulce în locul spumantului italienesc (Prosecco sau Asti). Preparare: Blenderul este unealta decisivă pentru această rețetă, care se servește în pahare înalte de șampanie, în care s-au pus câte 2 linguri de piure […]
Legătură: Cocktail afrodisiac