Facebook Pinterest Instagram

Efectul de lună de miere

Îndrăgostirea din perspectiva psihologiei cuantice: ce este “efectul de luna de miere” și cum să îl prelungești?

Cercetator în domeniul biologiei celulare, Bruce Lipton are o carte-mărturie în care povestește despre fenomenul îndrăgostirii prin prisma psihologiei cuantice, avertizând în același timp (așa cum știm) că euforia inițială nu este suficientă pentru a clădi parteneriate romantice care să dureze. Vestea buna este că prin eforturi conștiente de a trăi în prezent, de a anihila tiparele de relaționare moștenite de la părinți sau de la societate, putem prelungi efectul de luna de miere până-la-adânci-bătrâneți. Cheia este în mintea noastră, în concentrarea pe aici și acum, așadar cheia o avem mereu la purtator. Fantastic!

S-o luăm cu începutul. Totul este o chestiune de…vibrații! În mintea ta creezi o experiență de viață (un tipar al partenerului) pe care o energizezi prin gândurile tale. Creierul devine ca un diapazon care rezonează cu ceea ce dorești să creezi. Ne atragem, astfel, mai întâi în mediul energetic și apoi în cel concret, partenerul creionat. Cu adevărat impresionant este că atunci când faci acest lucru conștient (refuzând, de exemplu, să generalizăm crezând că iubirea e doar suferință și dorind să schimbăm, să perseverăm imaginându-ne o relație armonioasă), nu mai ești previzibil. În loc să reacționezi automat la câmpul energetic din jur (la influențele planetelor, de pildă), iți poti modifica propriile vibrații și răspunsurile la vibrațiile altora.

Apoi…Ce este efectul de lună de miere? O stare de extaz, pasiune, energie și sănătate, ca rezultat al unei iubiri nemărginite. Viața este atât de frumoasă, încât abia aștepti să te trezești dimineața, ca să începi o nouă zi și să-I multumești Universului că exiști. Așa cum ai tot citit în ultima vreme, s-a dovedit științific că există o chimie a iubirii, un elixir în care creierul îndrăgostit se scaldă – hormonii numiți dopamina, oxitocina, vasopresina, serotonina (care dansează progresiv de la atașament la obsesie), peste care domină testosteronul și estrogenul (din dansul dragostei fizice).

Și…ce se întâmplă după? În mod prozaic, rutina, asta se întâmpla! Bruce Lipton vorbește despre “patru minți care nu gândesc la fel”. Adică, fiecare din noi avem mintea conștientă (nobilă, creativă, din starea de euforie inițială) și cea subconștientă (pe pilot-automat, coroziva, plină de impuritățile fostelor relații și a percepțiilor limitative din societate). Din păcate, cea subconștientă este cea care rulează majoritatea timpului, ea având marele beneficiu de a ne salva de un pericol (când conducem din reflex, când evitam la milimetru o tragedie, ea veghează) și marele inconvenient de a ne împiedica să evoluăm. Mintea subconștientă este cea cu care ai de lucru, dacă vrei să creezi relații conștiente. În carte sunt prezentate diverse metode de reprogramare – le găsești și pe site-ul  lui Bruce Lipton, însă poți începe simplu a-ți observa automatismele, a le schimba în mod conștient cu deprinderi sănătoase pentru parteneriatul tău și prin a cultiva în tot ceea ce faci împreună cu partenerul: atenția, comunicarea, răbdarea și exercițiul.

În final, iată un decalog pentru a întreține relații sănătoase în cuplu. Onorându-ți relația (pe tine și pe celălalt) și punându-l în practică, vei readuce ecourile lunii de miere în viața ta și, de ce nu, le vei amplifica prin cunoaștere și experimentare conștientă.

-Asumați-vă responsabilitatea pentru a păstra o relație puternică și sănătoasă

-Pentru ca o relație să fie de calitate, trebuie hrănită constant

-Protejați-vă relația

-Presupuneți ce este mai bun

-Păstrați prospețimea relației

-Apreciați binele

-Comunicați clar

-Mențineți o atmosferă de încredere

-Înfruntați problemele dificile

-Făceți-vă timp unul pentru altul: o dată pe lună plecați într-o escapadă singuri, măcar pentru o jumătate de zi, pentru a vă reconecta și recalibra energiile. Sau beți pur și simplu o cafea lungă în oraș. Face minuni!

Sunt 112 elemente in tabelul periodic, carora li se alătura șase gaze nobile din ultima coloană din dreapta tabelului. Împrumutând această metaforă din chimie, Bruce Lipton ne încurajează să ieșim din chimia convențională – bazată pe legăturile codependente pentru a produce echilibru de rotație și stabilitate – și să fim asemenea unui gaz nobil ai cărui atomi, energizat, vibrează și intră doar într-un parteneriat cu un alt atom de gaz nobil.

Fiți nobili împreună!

revista civilizatia

Richard Burton alături de Elizabeth Taylor în Cleopatra, regia lui Joseph L. Mankiewicz, 1963

revista civilizatia

Jackie Kennedy Onassis și Aristotle Onassis în Franța, 1970.

Elvis Presley și Priscilla Ann Wagner în ziua nunții lor, 1967.

revista civilizatia

Cornel Coman și Margareta Pogonat

revista civilizatia

Marilyn Monroe alături de soțul său, Arthur Miller, în 1957 Amagansett.

revista civilizatia

Radu Boruzescu si Julieta Szoni în Felix și Otilia, film regizat de Iuliu Mihu, 1971.

revista civilizatia

Catherine Deneuve & Marcello Mastroianni.

revista civilizatia

Joanna Pacula și Vladimir Găitan, captură din Ultima noapte de dragoste film în regia lui Sergiu Nicolaescu (1979).

Sursă foto: redlist.com, aarc.ro, googleimages.com







Previous Post

Bounty Fair - Ediție de Mărțișor

Next Post

4 tendințe de stil pentru 2017





Te-ar putea interesa și


More Story

Bounty Fair - Ediție de Mărțișor

Hai să ne bucurăm împreună, la Bounty Fair, de venirea primăverii! Vei găsi un târg plin de mărțişoare unicate,...