Facebook Pinterest Instagram

Micul dejun recomandat de nutriționiști

Nutriționiștii au întocmit o listă cu alimentele ce pot fi consumate pe stomacul gol la micul dejun și cele care sunt interzise deoarece pot duce la dezvoltarea anumitor afecțiuni. Spre surprinderea multora, pe lista produselor dăunătoare se numără și câteva fructe și legume specifice micului dejun.

Alimente de evitat:

  • Bananele – sunt bogate în magneziu. Pot interfera cu echilibrul calciu/magneziu din corp (pot duce la boli cardiovasculare).
  • Portocalele – consumate pe stomacul gol pot duce la gastrite și alergii.
  • Curmale japoneze și roșiile – conțin o cantitate mare de pectină și acid tanic (pot duce la formarea pietrelor la stomac).
  • Castraveții, ardeii, varza – excluse persoanelor cu stomacul sensibil sau celor cu probleme de digestie.
  • Iaurtul – ajută la digestie doar dacă se consumă la 2 ore după masă sau înainte de culcare.
  • Cartofii dulci – dau senzația de greutate în stomac.
  • Zahărul – consumat pe stomacul gol, zahărul blochează producția de insulină ce menține la cote normale nivelul sângelui. Poate contribui la boli de ochi și disturbă echilibrul acid-alcalin.
  • Usturoiul – poate da crampe la stomac.

Cercetările făcute în domeniu au ajuns la concluzia că micul dejun este o masă foarte importantă deoarece previne apariția bolilor cronice, stabilizează greutatea normală a corpului și îmbunătățește capacitățiile mentale.

Alimente recomandate micului dejun:

  • Fulgi de ovăz
  • Lapte mai slab
  • Brânză

Sursa: REVOSEEK.COM

Sursa foto: PUSATERIS.COM, LEANCUISINE.COM, KYSPEAKS.COM

 







Previous Post

Inelul de divorț by Gisele Ganne

Next Post

Primul hotel Lego





Te-ar putea interesa și


More Story

Inelul de divorț by Gisele Ganne

În zilele noastre, inelul de logodnă este un lucru total banal. Însă ce ar fi dacă s-ar inventa și inelul de divorț? Ei...