În 1933 a fost înregistrată cea mai joasă temperatură de -67.7 °C, în satul Oimiakon din Nordul Rusiei. Acest sat este considerat cel mai rece loc de pe planetă locuit permanent.
Deși pământul din valea Oimiakon este în permanență înghețat, în zonă există școli, o bancă, un oficiu poștal chiar și o pistă de aterizare pentru avioane. Datorită temperaturilor extrem de scăzute, locuitorii nu se pot bucura de legume și fructe, piața centrală fiind mai mult plină de pește și carne.
Multe dintre locuințele sătenilor se încălzesc pe centrale termice pe cărbuni. Pentru a-și proteja mașinile ele sunt în permanență ținute în garaje încălzite, lăsate afară fără motorul pornit, mașinile nu mai pornesc.
Locuitorii trebuie să apeleze la tot soiul de trucuri și oaze de căldură pentru a supravețui condițiilor extreme. Instalațiile sanitare nu pot fi construite în interiorul locuințelor din cauza terenului înghețat, toaletele fiind construite afară.
Iată câteva fotografii populare cu Oimiakon:
Sursa foto: www.amoschapplephoto.com www.telegraph.co.uk
Adăugat de Georgiana Postelnicu
la 20/01/2016
/ modificat la 11/01/2017
Publicat de: Revista Civilizatia
Titlu: Oimiakon, cel mai friguros sat din lume
Subiect: Oimiakon, cel mai friguros sat din lume
Descriere: În 1933 a fost înregistrată cea mai joasă temperatură de -67.7 °C, în satul Oimiakon din Nordul Rusiei. Acest sat este considerat cel mai rece loc de pe planetă locuit permanent. Deși pământul din valea Oimiakon este în permanență înghețat, în zonă există școli, o bancă, un oficiu poștal chiar și o pistă de aterizare […]
Legătură: Oimiakon, cel mai friguros sat din lume